In primul rand inainte de a cumpara o masina, in cazul ai posibilitatea sa achizitionezi una noua, atunci efortul pe care il vei face va fi decat unul financiar, iar masina noua nu va avea probleme decat daca le vei produce tu din diverse cauze.
In schimb, in cazul in care te hotaraesti sa cumperi o masina second hand, pretul va fi unul redus, dar trebuie sa stii si ce anume sa alegi.
Pe piata exista numeroase oferte, dar invata sa te feresti de samsarii de autoturisme, care prezinta o masina aspectoasa, dar de multe ori cu probleme majore. E de preferat sa alegi sa cumperi de la proprietar si sa incerci sa cunosti istoricul masinii. De multe ori oamenii cred ca daca vor cumpara o masina adusa din Germania, starea ei este mult mai buna decat a uneia folosita in Romania. Gresit! Masinile aduse din afara pot avea probleme mult mai mari, pot fi aduse lovite si reparate doar pentru a fi vandute. Incearca sa aflii de la proprietar modul in care a fost condusa masina. Daca a fost condusa pe distante mici, cu opriri si porniri dese, atunci masina se va uza mult mai repede.
Fiti atent la semnele de rugina sau de revopsire, la semnele de accident, la tapiteria uzata. O masina second hand nu va arata niciodata ca una noua, dar e de preferat sa alegem ce este mai bun.
In cazul in care nu aveti cunostiinte de mecanica, puteti sa duceti masina la un centru de diagnoza si acolo veti afla daca masina prezinta probleme la piese sau nu, ca sa nu riscati sa o cumparati si sa ramaneti cu ea in drum. Daca totusi se intampla sa ramaneti cu masina recent achizitionata in drum, apelati la tractari auto Bucuresti si nu circulati cu masina avariata pentru a nu agrava probleme deja existente.
DpD Asistenta!
Telefon:0726616161